Grattis Johan Rosengren – Sveriges bästa skadetekniker!

Publicerad tisdag, 30 maj, 2017 av Petra Hagelin

Vi är stolta och glada över att Sveriges bästa skadetekniker arbetar hos oss. Johan Rosengren, som till vardags arbetar på Lindströms Bil i Skövde, vann Guldhammaren 2017. Det innebär att han numera kan titulera sig Sveriges bästa plåtslagare/skadetekniker inom Toyota.

 

Tävlingen bestod av 5 delmoment med en maxtid på vardera 45 minuter. Varje moment utfördes i ett enskilt rum så du inte kunde se (eller bli störd av) motståndarna. Delmomenten bedömdes sedan av ett antal domare. När tävlingen var över stod det klart att Johan hade vunnit samtliga delmoment och var den självklara vinnaren av Guldhammaren 2017. Fast han fick vänta en månad på att få reda på resultatet.

– Ja, precis. Efter tävlingen fick vi inte reda på någonting. Det var först under konferensen i Åre en månad senare som de presenterade vinnaren, säger Johan Rosengren.

Vilka moment var det då som tävlingen bestod av? Jo, under tävlingsdagen skulle Johan ytrikta en dörr i plåt på en Auris, ytrikta en fronthuv i aluminium på en Prius, byta en tröskelbit och utföra alla tre svetsmomenten korrekt, kalibrera en frontkamera (Safety Sense) och skriva ett teoriprov. Enligt Johan var det egentligen bara ett moment som var stressigt.

– Det var ingen av oss tävlande som hann klart med tröskelmomentet, så där fick de helt enkelt bedöma utifrån det vi hann göra. Annars var det bara att arbeta på precis som vi gör på jobbet – lugnt och metodiskt.

 

Förvånad segrare

Guldhammaren arrangeras vart tredje år och till 2016 års tävling var de 30-35 tekniker som sökte. Innan den stora finalen fick alla sökande genomföra ett antagningsprov och en personlig bedömning. I Skövde var det inte bara Johan som anmälde sig.

– När det kom ut att det var dags att söka till Guldhammaren så diskuterade vi det på jobbet och bestämde att vi skulle söka alla tre.

Den här gången blev det Johan som gick till finalen och slutligen kammade hem hela tävlingen. Förutom vandringspriset (som han får behålla i tre år) vann Johan en resa till Japan i höst för att besöka Toyota. Johan är blygsam och säger sig vara förvånad över att han vann. Han lyfter fram sina kollegor och beskriver sättet de arbetar på som väldigt utvecklande. Kanske är det också en bidragande orsak till att Johan vann Guldhammaren 2016.

– Vår styrka som team är att vi tillsammans har lång erfarenhet och mycket kunskap som skadetekniker. Vi vill alla framåt och drivs av att hitta bra lösningar åt våra kunder. Tillsammans utvecklas vi hela tiden och vill hålla oss uppdaterade för att ligga i framkant, säger Johan Rosengren.