Gör hybridtestet

NU ÄR FRAMTIDEN HÄR.
TESTA SJÄLV!

Det har hänt mycket sedan du bytte bil senast. Nu är framtiden här – och du hittar den hos oss på Lindströms Bil. Kom in och gör ett test så får du se! Det kostar inget.

Vi kallar det hybridtestet. Det är mycket enkelt. Du kommer in till oss, får en genomgång av en av våra medarbetare och kör sedan själv en runda med en av Toyotas hybridbilar.

När du kommer tillbaka får du ett papper – vi kallar det lite högtidligt för diplom – där du med hjälp av en karta, grafer och siffror ser din exakta väg och körsträcka, du ser exakt hur lite el du förbrukade, hur lite bensin som gick åt och hur lite utsläpp av koldioxid bilturen orsakade.

Du kommer också se hur din körteknik påverkar resultatet. Hur lite el, bensin och utsläpp klarar du av att göra av med? Kom in på Lindströms Bil och gör ditt eget hybridtest! Det är helt gratis.

Alla Toyotas hybridbilar är dessutom utrustade med ett säkerhetssystem, Toyota Safety Sense, som gör att bilen själv upptäcker faror i trafiken.

För att inte tala om att du aldrig behöver ladda bilen. Det sköter den själv.
Som sagt, framtiden är redan här – på Lindströms Bil.

” En hybridbil är en bil som går på både el och bensin. Toyotas hybridbilar har en världsledande teknik som ger dig en oslagbar kombination av miljö och ekonomi.
De flesta av Toyotas bilar är hybridbilar. Läs mer om våra hybridbilar och hur de fungerar, klicka här! ”

 

Hybridtest_bild1

Så här ser ditt
personliga test ut!

Du får unik och objektiv data från just din provkörning samlat på ett diplom.

 

 

Gör ett personligt hybridtest.

Med unik data från din provkörning.

Personligt Hybridtest är ett helt nytt sätt att provköra – där du får du ta del av hybridens särskilda körkänsla, samtidigt som du får unik och objektiv data från din just din provkörning.

Se resultat från personligt hybridtest

Sedan september 2015 har vi erbjudit Personligt Hybridtest hos våra återförsäljare. De sammanlagda värdena visar att mer än 50% av sträckan körs på ren eldrift, vilket leder till lägre förbrukning och minimala utsläpp.

 


Fördelar med Hybrid

Listan över saker som talar för Toyotas hybrider är lång – vare sig du vill återuppväcka din kärlek till bilkörning, sänka dina driftskostnader eller bara vara miljösmart. Här kommer några exempel på fördelar.

fordelarHybrid


Hybridteknik – Grunden till hållbar mobilitet

När ett plus ett blir större än två. Hybridtekniken är ett utmärkt alternativ till bensin- eller dieselbilar. 
– Det är ett effektivt sätt att förbättra befintliga drivlinors miljöpåverkan, genom att utnyttja ny teknik på ett mer effektivt sätt, säger Ulf Lindström, vd för Lindströms bil.

Toyotas hybridteknik kombinerar flera olika energikällor och drivmedel. Genom att sätta samman det bästa från två världar kan summan av ett plus ett bli större än två. Elbilar, bränslecellsbilar och laddhybrider är alla exempel på hållbara fordonstyper som utvecklats med hybridtekniken som bas. Toyotas hybridteknik sänker bränsleförbrukningen och avgasutsläppen. För att reducera förekomsten av hälsofarliga kvävedioxidutsläpp väljer Toyota helt bort diesel som drivmedel i sina hybrider.

Mer än 50% på el

Den hybrida drivlinan är konstruerad så att den eliminerar behovet av bensinmotorn så ofta det är möjligt vid stadskörning. Toyotas egna data från undersökningar i Stockholmsområdet visar att vid körning i stadstrafik, där miljöutmaningarna är som störst, är förbränningsmotorn avstängd under mer än 50 % av resan, i tät trafik ända upp till 75 % av resan.


 

Bilarnasomladdar_utvald

Bilarna som laddar sig själva

Tänk dig en snygg, tyst och bränslesnål bil laddad med massor av stark hybridkraft. Det är våra nya Hybrider, bilarna som laddar sig självunder tiden som du kör.

Det är först när du sätter dig bakom ratten som du förstår hur det är att köra en fullhybrid från Toyota. Du kommer att slås av hur enkelt, skönt och roligt det är. Tryck bara på startknappen. Elmotorn responderar direkt, du är snabbt i väg och den steglösa växlingen ger dig en känsla av att nästan ljudlöst glida fram.

Den nya bensinmotorn ger tillsammans med elmotorer, en hög prestanda. Det är samarbetet mellan motorerna som skapar den sköna, omtalade körkänslan.

När du startar eller kör i lägre hastigheter som i stadstrafik, driver de båda elmotorerna. Vid högre hastigheter och när det behövs extra kraft, samverkar elmotorerna och bensinmotorn för maximal prestanda och effekt. Du märker knappt övergången. Hybridbilarna sköter detta helt själva. Under tiden som du kör laddas batteriet; inte ens det behöver du tänka på. Det behövs inga sladdar eller eluttag, det är bara att fortsätta köra.

Toyotas världsledande hybridteknik ger dig den bästa kombinationen av bränsleekonomi, effektivitet och prestanda vart du än är på väg. Tack vare det perfekta samarbetet mellan bensin- och elmotorerna behöver du inte tanka din hybridbil lika ofta, vilket givetvis påverkar både utsläppen och din ekonomi positivt. Dessutom blir förmånsvärdet lågt.


PRU0002a_15_utvald

Toyota Safety Sense

Förberedd på allt

För oss är det självklart att du och dina passagerare ska kunna färdas tryggt och säkert i din nya Hybridbil utan att det kostar något extra. Därför är vårt nya säkerhetssystem Toyota Safety Sense, med sex aktiva delar, en av de viktigaste nyheterna i bilarna.

 

PRE COLLISION SYSTEM Pre-Collision System
Det aktiva krockskyddssystemet (PCS) som ingår i Toyota Safety Sense använder kamera och laser för att upptäcka bilar på vägen framför dig.
PRE COLLISION SYSTEM Pre-Collision System with Pedestrian Detection (PCS)
Aktivt krockskyddssystem med fotgängardetektion (Pre-Collision System with Pedestrian Detection) använder finkänslig radar för att upptäcka bilar och fotgängare på vägen framför dig. I händelse av en hotande olycka uppmärksammas du genom ljud- och ljussignaler. Om du inte bromsar i tid aktiveras bromsarna automatiskt för att förhindra eller mildra en sammanstötning. 
ROAD SIGN ASSIST Road Sign Assist (RSA)
Vägskyltsigenkänning (Road Sign Assist) läser av vägskyltar framför bilen och visar viktig information, t ex fartgränser och omkörningsrestriktioner, på den nya MID-färgskärmen. Systemet påminner med ljud- och ljussignaler om du inte följer vägskyltarnas budskap.
LANE DEPARTURE ALERT Lane Departure Alert with steering control (LDA)
Körfilsassistansen (Lane Departure Alert with steering control) registrerar körfältsmarkeringar på vägen framför dig med hjälp av en kamera och varnar med ljud- och ljussignaler om du börjar avvika från ditt körfält utan att använda blinkers. Du hinner då korrigera avvikelsen om den är oavsiktlig.
ACC Adaptive Cruise Control (ACC)
Den aktiva farthållaren (Adaptive Cruise Control) hjälper dig att bibehålla ett förinställt minsta avstånd till bilen framför, tack vare en finkänslig radar. Det ger dig en mer avkopplande färd, inte minst vid långkörningar.
AUTOMATIC HIGH BEAM Automatic High Beam (AHB)
Det automatiska helljuset (Automatic High Beam) optimerar sikten i mörker för alla trafikanter. En kamera upptäcker ljus från mötande fordon och andra bilar framför dig och kan även läsa av ljuset från gatlyktor. Systemet växlar automatiskt mellan hel- och halvljus för säkrare mörkerkörning.

KajsaBrita

Hybrid som tjänstebil

– en smart affär

Ekonomi. Miljöprofil. Driftsäkerhet. Det finns många faktorer som talar för en hybrid från Toyota som företagsbil. Vårt Toyota BusinessPlus-team är alltid redo att stå till din tjänst säger Brita-Kajsa ansvarig för företagsförsäljning inom Lindströms bil.

Med en hybrid från Toyota gör ditt företag ett viktigt val för miljön. Dessutom finns många andra fördelar, som det låga förmånsvärdet som sänker kostnaderna för både företaget och föraren. Miljöbilsklassningen gör att de första fem åren är befriade från fordonsskatt. Hybridtekniken är dessutom Toyotas hittills mest felfria drivlina. Det innebär lägre kostnader i samband med reparationer och underhåll. Dessutom, och inte oviktigt, är den fantastiskt trevlig att köra. Din företagspartner – Lindströms Bil Vi på Lindströms Bil är stolta över kvaliteten på våra produkter, tjänster och den service som vi kan erbjuda dig. Med ett av de bredaste modellprogrammen i Sverige, avancerad teknologi och långsiktiga lösningar får du även hjälp att hantera dina företagsbilar på bästa sätt.

Hybridservice_logo_med_bakgrund

Förlängd hybridbatterigaranti

Din Toyota är byggd för att gå och gå, felfritt och länge med minimal miljöpåverkan. Annars vore den ingen Toyota. på Lindströms bil tar vi hand om dig och din bil på bästa sätt.

Alla våra hybridbilar omfattas av 3 års nybilsgaranti och 5 års garanti på hybridsystemet och alla hybridkomponenter. För att sedan förlänga hybridbatterigarantin fortsätter du bara att årligen serva din hybridbil och samtidigt göra hybridhälsokontrollen. Vilket då automatiskt förlänger hybridbatterigarantin efter varje hälsokontroll med 1 år och 1.500 mil, ända fram tills att din bil blir 10 år.

Välkommen till din hybridbilsspecialist!