Toyotas elhybridbilar

Ladda bilen? Glöm det!
Toyotas elhybridbilar laddar sig själva

Toyotas elhybridbilar kan något som andra bilar inte kan – ladda sig själva. Du behöver inga sladdar, inga eluttag, ingen speciell parkeringsplats eller ens någon separat laddningstid. Du behöver inte ens tänka på laddningen.

Toyotas elhybridteknik är inte bara världsledande – den är också unik. Fråga gärna någon som har en nyare version av en Toyota-elhybrid, eller någon som har provat en. Eller varför inte själv uppleva känslan av en ny elhybrid. Kom in till oss och provkör!
När du sätter dig i en av Toyotas elhybridbilar och kör så upplever du det som enkelt och skönt. Bilarna är både starka och bränslesnåla och dessutom nästintill ljudlösa.

I lägre hastigheter driver elmotorn och vid högre hastigheter samverkar elmotorn och bensinmotorn. Övergången sköter bilen själv och du märker det knappt. Växlingen är steglös och det upplevs som att man glider fram.

Dessutom gynnar det här både miljö och ekonomi på ett sätt som andra bilar inte kan erbjuda. Enklare och bättre än Toyotas elhybridbilar blir det inte.

 


gor-hybridtestetPassa på att göra elhybridtestet!

Här kan du få unik data från din körning och se hur mycket du kör på el. För mer information klicka här!


Vad är elhybrid?

Allt du förväntar dig av en vanlig bil och mer

Från köregenskaper och kraftfull acceleration, till stor bränsleekonomi och en avspänd körupplevelse – våra elhybrider har allt du förväntar dig av en vanlig bil och mer.

Livet är enklare med elhybrid

Hybrid Synergy Drive (HSD) är namnet på Toyotas avancerade elhybridteknik med såväl en bensindriven som en eldriven motor. Två motorer i varje bil helt enkelt. Att köra en Toyotaelhybrid är enklare än du tror. Inga kablar, inga kontakter, inga väntetider på laddning. Bara hoppa in bakom ratten och glid i väg — precis som du är van vid. 

LindströmsBil_hybrid_film

LindströmsBil_hybrid_double-power

Dubbel energi, dubbelt så kul

Våra elhybrid-modeller består av två motorer: en bensin och en elmotor. Dessa motorer arbetar tillsammans för att ge extra kraft och högre vridmoment.Ibland kan det även kännas skönt att vara först iväg. Elmotorn bidrar till att ge elhybridbilen ovanligt snabb acceleration vid start, snabbare än en vanlig bensinmotor eller diesel. Praktiskt vid stadskörning – men också användbart vid omkörningar då elmotorn ger den där lilla extra skjutsen man gärna behöver.

Intelligent körning oavsett resa

Uppför: Båda motorerna driver fordonet för att leverera maximal prestanda.
Fartminskning och inbromsning: Batteriet laddas automatiskt när du släpper gasen, bromsar in eller bara rullar. Detta genom att bilen tar tillvara på bilens rörelseenergi vilken överförs till batteriet i form av elektrisk energi.
Omkörning: Båda motorerna driver fordonet för att leverera maximal prestanda.
Stillastående: Båda motorerna stängs automatiskt av så att ingen energi går till spillo vid tomgång. 

 

LindströmsBil_hybrid_intelligent-power

LindströmsBil_hybrid_fuel-economy

Bränsleekonomi att uppskatta

Det är ingen hemlighet att stadskörning ökar bensinkostnaden på de flesta bilar. Elhybrider beter sig dock inte som de flesta bilar. Till att börja med återvinner de energi och har två motorer – en bensin och en elmotor – en perfekt kombination som levererar imponerande utsläppssiffror så låga som 3,3 liter förbrukad bensin per 100 km i stadskörning. En god avkastning som kan reduceras ytterligare vid körning i Eco-läge. Vill du ta bort den siffran helt väljer du EV-läget och kör utsläppsfritt upp till 50 km/h.

En lugn och skön körupplevelse

Vid start och i lägre hastigheter används framförallt elmotorn vilket ger en avslappnad och tyst körupplevelse. När batteriet börjar bli tomt eller när du ökar farten startar bensinmotorn omärkbart för att samverka med elmotorn. Du får då mer kraft och kan ta dig fram på ett så effektivt sätt som möjligt.Vid högre hastigheter samverkar elmotorn och bensinmotorn utan att du märker när systemen skiftar. Du behöver alltså inte ladda bilen med en sladd i ett eluttag, förutom om det är laddhybrid där du kan köra längre sträckor på ren el.Med EV-knappen (Electric Vehicle) kommer du att märka något alldeles speciellt – ingenting alls! Tystnaden och den extremt mjuka körningen är verkligen något du måste uppleva för att tro. EV-läget ger en helt utsläppsfri färd utan att det går åt en droppe bensin. 

 

LindströmsBil_hybrid_quietness-tranquility

LindströmsBil_hybrid_reduced-emissions

Låga utsläpp

Beroende på modell drar Toyotas elhybrider mellan 3,5 och 4,1 liter/100 km vid blandad körning. Det innebär generellt 30 % mindre bränsleförbrukning jämfört med en bensinbil med automatlåda, vilket märks i plånboken. Med EV-läget kan du faktiskt köra 0-50 km/h kortare sträckor utan att producera några utsläpp över huvud taget.Yaris Elhybrid och Auris Elhybrid kostar som motsvarande dieselmodeller med automatlåda. Dessutom är skatten lägre för hybrid jämfört med dieselbilar. Även om båda alternativen är klassade som miljöbilar och därmed skattebefriade i fem år, så blir fordonsskatten mer än dubbelt så hög för dieselbilen när skattebefrielsen upphör.

Upptäck fler utsläppsfria resor

Våra laddhybrider har utvecklats med hjälp av alla de erfarenheter av hybridteknik som vi samlat på oss allt sedan vår första hybrid lanserades 1997. En bil med alla fördelar hos en vanlig hybrid, men med en utökad elektrisk drivkraft för ännu fler utsläppsfria resor. 

 

LindströmsBil_hybrid_need-to-plugin

 


Fördelar med att äga en elhybridbil

Listan över saker som talar för Toyotas hybrider är lång — vare sig du vill återuppväcka din kärlek till bilkörning, sänka dina driftskostnader eller bara vara miljösmart.

Att köra hybridbil är enkelheten själv, det är bara att hoppa in och köra i väg

Det kan verka komplicerat, men faktum är att våra hybridbilar är lika enkla att köra som vilken konventionell bil som helst. Men det hörs inget när du trycker på startknappen. Alla hybrider har automatlåda och själva hybridsystemet sköter sig självt. Du behöver bara lägga i Drive-läget och trycka på gaspedalen för att glida i väg — lika tyst som utsläppsfritt.

 

Två motorer i samverkan

I Toyotas hybrider samverkar en bensinmotor med en eller två elmotorer, kopplade till ett batteri. Hybridsystemet hjälper till att kapa bränsletoppen när du accelererar, vilket förbättrar bilens bränsleeffektivitet.

 

Batterierna i din hybrid tar aldrig slut

Du behöver aldrig fundera på hur långt du kommer i en Toyota-hybrid. Du tankar på bensinstationen och fortsätter köra — precis som vanligt. När batteriladdningen blir låg laddas batteriet igen med hjälp av bensinmotorn. Dessutom får batteriet laddning varje gång du bromsar med bilen, tack vare att rörelseenergin tas tillvara och överförs till batteriet i form av elektrisk energi. Inget slöseri här inte.

 

Smart både för plånboken och miljön

Inte nog med att du kommer att gilla känslan av att köra en hybridbil. Du kommer också att uppskatta de besparingar som hybridtekniken möjliggör. När du kör i stan stängs motorerna av så ofta som möjligt för att du ska spara bensin och pengar. Och låg bränsleförbrukning betyder låga utsläpp. Våra hybrider tillhör de mest utsläppssnåla bilarna i sina respektive segment och till skillnad från dieselbilar ger de ifrån sig mycket låga halter av kväveoxider.

 

En hybrid för varje smak

Vår hybridhistoria började redan 1997 med alla hybridbilars moder: Prius. Sedan dess har vår hybridfamilj vuxit till sex modeller. Det betyder att du kan hitta en hybridbil som passar dig, vare sig du vill ha en liten stadsbil eller en laståsna för hela familjen — från Yaris till Auris, från Priusfamiljen till Auris Touring Sports.

 

Väljer du laddhybriden Prius Plug-in får du en klapp på axeln av regeringen då bilen är berättigad till en supermiljöbilspremie.

 

De flesta av Toyotas hybridbilar är miljöbilsklassade. Det betyder att bilarna är befriade från fordonsskatt de första fem åren.

Toyota lämnar upp till 5 års garanti (alternativt 10.000 mil) på hybridsystemets komponenter med sin hybridgaranti.

 


Enkla sanningar om elhybridbilar

Lita på oss, det finns inga svårigheter med att äga en elhybrid. Faktum är att vi är säkra på att dessa åtta enkla hybridsanningar slår hål på dina myter om elhybrid, en gång för alla.

 

 

Bilen laddar sig själv

 

 

Ett batteri för en livstid

Batteriet i våra elhybridbilar är lika viktigt som motorn. Utan det kommer du ingen vart.

Det är därför vi bygger varenda batteri så omsorgsfullt att det ska räcka lika länge som resten av bilen. Få saker gör oss så stolta som vetskapen om att våra batterier har bidragit till en miljösmart vardag för miljontals människor över hela världen sedan 1997.

 

En vardagsbil med känsla för äventyr

Våra elhybrider omfamnar stadslivet — men utan att begränsa din rörelsefrihet till staden.

Vi uppfann elhybridtekniken för att ge dig möjlighet att köra bil på ett miljösmartare sätt. Oavsett om du kör mest i eller utanför stan så kan du känna att du gör en insats för miljön.

 

Vår elhybridfamilj har något för alla

En familj består av olika personligheter. Samma sak gäller vårt utbud av elhybridbilar.

Du kan ta dig an staden med kompakta Yaris, uppgradera dig till en Auris Hatchback, leva ut din äventyrliga ådra med Auris Touring Sports, ta med hela gänget i en 7-sitsig Prius eller hålla dig till originalet; 5-sitsiga Prius.

 

8 miljoner hybridförare över hela världen

Vår hybridhistoria började redan 1997. Ryktet spred sig som en löpeld och vi har levererat över åtta miljoner hybridbilar världen över.

Såväl prestandan som populariteten hos Toyotas hybridbilar fortsätter att öka — på vanliga vägar såväl som på tävlingsbanorna. Under de närmaste två åren kommer du att få se nya hybridmodeller från Toyota.

 

Skapad för dagens bilförare sedan 1997

Toyotas elhybridteknik lanserades före sin tid.

Alla var inte redo. Många trodde att elhybridtekniken var något för framtiden. De hade fel. Våra hybridbilar har varit en del av vardagen i nära nog två decennier. Under den tiden har över åtta miljoner bilförare omfamnat framtiden bakom ratten på en hybridbil från Toyota.

 


Upptäck mer…

Nu tar vi ännu ett stort kliv framåt inom innovativ teknik och formgivning!

 

Toyotas hybridexperiment

 

Nya Yaris

 

Ny milstolpe för Toyota – 10 miljoner sålda Toyota-hybrider

Gör ett personligt Elhybridtest

8 saker du inte visste om elhybridbilar

Vanliga frågor och svar om elhybridbilar

Hybridkraft – åt alla!