Billån Privat

Vår finansieringspartner, Toyota Financial Services, är en bekväm partner när du vill finansiera din nya eller begagnade bil oavsett märke. Du behöver oftast ingen annan säkerhet än din nya bil och kontantinsatsen får gärna vara i form av en inbytesbil. För privatpersoner är kontantinsatsen (enligt Konsumentkreditlagen) minst 20 procent av bilens pris.

Du väljer avbetalningsperiod

Avbetalningsperioden kan variera från 12 till 72 månader beroende på dina önskemål. Vanligtvis är lånet ett annuitetslån, vilket betyder att månadskostnaden i grunden är lika stor hela tiden. Billånet är flexibelt och går att lösa när som helst utan några extra avgifter. Den enda reservationen är att du inte får sälja bilen utan att lösa lånet.

Avdragsgilla räntor

För privatpersoner är räntorna avdragsgilla i deklarationen, och i praktiken innebär det 30% skattereduktion på den erlagda räntan enligt gällande skattelagar. Räntan är rörlig och baseras på den sk. STIBOR-räntan (Stockholm Interbank Offered Rates), och du kan följa ränteutvecklingen i de vanliga dagstidningarna. Du kan alltid lösa kontraktet i förtid utan några extra avgifter.