Fördelslån

Fördelslån passar dig som köper en ny eller en nästan ny bil och vill byta bil relativt ofta. Förutom en fräsch modell och senaste tekniken har du garantierna och bilens värde på topp.

Bra andrahandsvärde

Eftersom Toyotas bilar har bra andrahandsvärden, kan du ha kvar en förutbestämd restskuld vid kontraktstidens slut. Detta gör att du kan få en lägre månadskostnad. Väljer du sedan att byta till en ny bil kan eventuellt överskott mellan bilens marknadsvärde och kontraktets restskuld användas som del av kontantinsatsen på ditt nästa kontrakt. På så sätt kan du försäkra dig om att köra en ny bil till exempel vartannat eller var tredje år, samtidigt som du behåller ungefär samma månadskostnad. För privatpersoner är kontantinsatsen minst 20 procent av bilens pris (enligt konsumentkreditlagen), och den får gärna vara i form av inbytesbil. Fördelslån kan variera från 12- 48 månader enligt dina önskemål.

Vid kontraktets slut har du fler val:

  • Byta till en ny bil
  • Behåll bilen och förläng kontraktet
  • Behåll bilen och lös restskulden

Fördelslån Plus – komplettera med service och försäkring

Köper du en ny bil kan du med Fördelslån Plus komplettera ditt lån med en månadskostnad för service och Toyota Bilförsäkring i upp till 36 månader till ett förmånligt pris på din månadsfaktura. På så vis får du en bra överblick och en jämn fördelning av bilens kostnader samt slipper oregelbundna utgifter.

Avdragsgilla räntor

För privatpersoner är räntorna avdragsgilla i deklarationen, och i praktiken innebär det 30% skattereduktion på den erlagda räntan enligt gällande skattelagar. Räntan är rörlig och baseras på den sk. STIBOR-räntan (Stockholm Interbank Offered Rates), och du kan följa ränteutvecklingen i de vanliga dagstidningarna. Du kan alltid lösa kontraktet i förtid utan några extra avgifter.