Garantier

Det ska vara enkelt och ekonomiskt att äga en Toyota. Det gäller vare sig du har en ny bil eller en som börjar få några år på nacken. Därför ger vi dig generösa nybilsgarantier och erbjuder förmånliga försäkringar och en rad andra tjänster. Och du som väljer en begagnad Toyota (2-8 år gammal) får marknadens mest omfattande begagnatgaranti på köpet – Toyota Kvalitetsgaranti.

Toyotaägare – nöjda kunder!

Bilägarenkäter visar gång på gång att de som kör Toyota tillhör Sveriges mest nöjda bilägare. Det gäller såväl kvaliteten på bilen som själva ägandet, exempelvis service och reparationer. Men kundnöjdhet är färskvara och därför fortsätter vi oförtrutet att göra allt vi kan för att bygga extremt tillförlitliga bilar av hög kvalitet och för att ge dig som kör Toyota bästa tänkbara bemötande när du besöker oss!

Toyotas generösa garantier

Med varje ny Toyota följer ett omfattande garantipaket. Här får du en sammanfattning av dessa garantier. Den exakta omfattningen för respektive garanti återfinns i bilens ägarhandlingar (service- och garantihäftet). Fråga oss för ytterligare information.

3 års nybilsgaranti

Omfattar alla eventuella defekter till följd av material- eller tillverkningsfel. Garantin gäller vid normal användning av bilen under tre år, dock högst 10 000 mil (ingen begränsning av körsträckan under första året).

3 års vagnskadegaranti (gäller personbilar)

Omfattar skador som uppstår på din bil vid till exempel trafikolycka, uppsåtlig skadegörelse, dikeskörning, fallande träd, snöras eller vid transport på annat transportmedel som bilfärja eller tåg.

3 års garanti mot ytrost och lackskador

Omfattar ytrost och lackdefekter på lackerade delar av karossen till följd av material- eller tillverkningsfel. Garantin gäller under tre år utan begränsning av körsträckan.

12 eller 6 års garanti mot genomrostning av karossen

Garantin omfattar perforering av karossen (dvs hål rakt igenom plåten inifrån och ut) till följd av material- eller tillverkningsfel. För begagnade bilar kan andra garantivillkor för genomrostning gälla. Kontakta oss för besked. (6 års garanti gäller för Hilux, Hiace och Dyna).

5 års hybridgaranti

För Toyotas hybridbilar gäller dessutom 5 års alt. 10.000 mils garanti på hybridtekniken. För de första modellerna Prius (I och II) gäller andra garantivillkor. Se efter i ägarhandlingarna eller kontakta närmaste auktoriserade Toyota-handlare för besked.

3 års vägassistans

Varje ny Toyota åtföljs av Toyota Eurocare – ett 3-årigt assistansavtal som gäller i över 30 europeiska länder.